Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ξεκινήσαμε με την εορτή της σημαίας του συμβόλου του έθνους μας και αφού αναγνώσθηκε το ποίημα του Συμηριώτη για τη σημαία, ακολούθησε η ανάθεση σημαιοφόρου και παραστατών για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ,της 11ης Νοεμβρίου και της 25ης Μαρτίου. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία  στους πρωτεύσαντες των τμημάτων και στους αριστεύσαντες του σχολείου μας το σχολικό έτος 2018-2019. Η Διευθύντρια ανέθεσε τη σημαία του σχολείου στον σημαιοφόρο προτρέποντάς τον να επιδείξει τον σύγχρονο πατριωτισμό που απαιτείται στην εποχή μας.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός δεν είναι κάτι διαφορετικό από το σεβασμό στην ιδιότητα του ενεργού πολίτη, του πολίτη που μετατρέπει με την καθημερινή του συμπεριφορά, την έννοια της δημοκρατίας σε βίωμα και τρόπο ζωής.

Η συμμετοχή στα κοινά, η τήρηση των νόμων της Πολιτείας , ο σεβασμός προς τη διαφορετική άποψη η ίση μεταχείριση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και εθνικότητος, η προστασία του περιβάλλοντος  με απλές καθημερινές  συνήθειες και ο εθελοντισμός είναι μερικές από τις  σύγχρονες μορφές πατριωτισμού.

Ακολούθησε  προβολή επετειακού υλικού ,συνοδευόμενο από τραγούδια της εποχής και αναγνώσθηκαν ποιήματα από μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων.

Υπεύθυνη της εορτής της 28ης Οκτωβρίου ήταν η κ. Νεοφωτίστου Κωνσταντίνα φιλόλογος καθηγήτρια του σχολείου μας.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου και ι ακολούθησε  η κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία του Μαρμάρου επετειακή ομιλία απαγγελίες ποιημάτων και χοροί από μαθητές και μαθήτριες του Σχολικού  Κέντρου και των σχολείων της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης των Καρδαμύλων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με την παρέλαση μαθητών και μαθητριών στην παραλία του Μαρμάρου.

Ευχόμαστε σε όλους και του χρόνου με υγεία!

Σχετικές δημοσιεύσεις